Finequine ale
Ratsastajat Laineilla piknik-päiväristeilyn esittely

Ratsastajat Laineilla piknik-päiväristeilyn esittely

Suomen Ratsutarvike ja Viking Line järjestävät yhteistyössä Ratsastajat Laineilla -teemaristeilyä. Risteily on tarkoitettu kaikille hevosihmisille ja ajankohdaksi on valikoitunut marraskuu. Hepparisteily on nyt järjestetty kaksi kertaa eli otetaan selvää mitä siellä laivalla oikein tapahtuu. Esitetään muutama kysymys risteilyn järjestäjille: Johanna Ekbom Viking Lineltä ja Kim Degenhardt Suomen Ratsutarvikkeesta.

Miten ratsastajajille suunnattu teemaristeily sai alkunsa?

“Viking Linen toiveena on saada laivoille jatkuvasti uusia asiakkaita ja kehittää ohjelmatarjontaansa. Yrityksen yhtenä fokuksena erityisesti vuonna 2019 on keskittyä teemaristeilyihin. Olemme toteuttaneet Viking Linen Turun myynnissä aikaisempina vuosina hyvällä menestyksellä mm. puutarha- ja sisustusristeilyjä. Pitkällisenä ratsastuksen harrastajana minulla oli unelma toteuttaa myös ratsastusaiheinen teemaristeily Turun laivoille. Aiheen jo mielessä kypsyessä kollegani toteutti sinkkuristeilyn ja tämän ohessa selvisi, että risteilyn yhteistyökumppani omistaa myös Suomen Ratsutarvikkeen. Tästä se kaikki sitten varsinaisesti alkoi!” Kiteyttää Ekbom teemaristeilyn syntyhistorian. Tämän mainitun sinkkuristeilyn järjestäjänä toimi vieressä istuva Degenhardt, jolta löytyy pitkä kokemus mainos- ja tapahtumamaailmasta

Mikä on risteilyn tavoite ja mitä siellä tapahtuu?

“Risteilyllä on tarkoitus tavata saman alan harrastajia ja ammattilaisia samanhenkisessä seurassa. Risteilyllä saa virkistymisen lisäksi uusia vinkkejä ja inspiraatiota ratsastuksen pariin, asiantuntijoiden kanssa voi keskustella myös henkilökohtaisesti ja lisäksi kysellä yhteistyökumppaneilta suoraan uutuustuotteista, testata, katsella ja sovittaa tuotteita ja ostaa niitä erikoishintaan. Risteilyn ohjelmanumeroissa on muun muassa luentoja, minimessut sekä muotinäytös.” Aloittaa Ekbom Viking Lineltä. “Risteilyn osallistujamäärä on rajoitettu eli noin 200 henkilöä voi osallistua. Tämä osallistujamäärä mahdollistaa, että jokaisella on mahdollisuus kysyä ja haastatella risteilyllä mukana olevia ammattilaisia sekä asiatuntijoita. Monilla muilla messuilla on niin paljon ihmisiä, että tämä ei aina ole mahdollista. Tästä olemme saaneet paljon positiivista palautetta.” Tiivistää Degenhardt.

Kenelle Ratsastajat Laineilla -risteily on suunnattu?

“Teemaristeily on tarkoitettu kaikille hevosista ja ratsastuksesta kiinnostuneille. Ilahduttavaa on huomata, että asiakkaina on sekä junioreita, aikuisia, että lisääntyvissä määrin myös alan ammattilaisia. Monilla asiakkailla on omia hevosia, mutta mukana on myös tuntiratsastajia ja hevosten vuokraajia. Risteilyn tarkoituksena on yhdistää alueen ratsastusseuroja ja tiivistää hyvää yhteishenkeä. On ollut ilo huomata, että mm. SRL Lounais-Suomen aluejaosto on ollut jokaisella risteilyillä mukana ja risteilyistä on muodostumassa jokavuotinen perinne.” Kertoo Ekbom. “Marraskuu ajankohtana mahdollistaa esimerkiksi seuran taikka ratsastuskoulun pikkujoulujen järjestämisen samalle päivällä. Ryhmä pysyy hyvin kasassa ja risteily sopii kaiken ikäisille.” Tarinoi Degenhardt.

Onko ensi vuodeksi luvassa jotain uutta?

“Jokaisen risteilyn jälkeen tehdään asiakaskysely, jossa kysytään toiveita tulevien risteilyjen esiintyjistä ja asiakkaiden kaikki toiveet pyritään toteuttamaan. Risteilyn toteutuksessa yhteistyökumppanin merkitys on suuri (mm. markkinointi kohderyhmälle ja alan asiantuntijuus), ilman Suomen Ratsutarvikkeen tukea risteilyä olisi vaikeaa toteuttaa tässä laajuudessaan.” Kertoo Ekbom ja Degenhardt jatkaa saadusta palautteesta “Hyvän palautteen pohjalta on ollut mukava työ kehittää risteilyä eteenpäin. Kyllä ensi vuodeksi yritämme jälleen keksiä jotain uutta ja hyvät suunnitelmat ovat jo olemassa. Risteily järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 17.11.2019. Joten tervetuloa jälleen mukaan.”

Ratsastajat Laineilla 2019 on järjestyksessä kolmas teemaristeily ja se järjestetään Turusta 17.11.2019.