Superherkullinen punajuuri sisältää runsaasti tärkeitä kivennäisiä, vitamiineja sekä kuitua hevosen päivittäisen ravitsemustilan ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen! Sisältää mielialaa kohentavaa tryptofaania.

  • Punajuuren arvokkaimpia ravinteita ovat kuidut ja hitaasti imeytyvät hiilihydraatit.
  • Punajuuri sisältää paljon ja monipuolisesti elimistölle hyödyllisiä kivennäisaineita ja vitamiineja: kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, fosforia, rautaa ja sinkkiä sekä A-, E-, C- ja B- vitamiineja.
  • Punajuuresta saatava, B-vitamiineihin lukeutuva, foolihappo ylläpitää normaalia punasolujen uusiutumista ja aineenvaihduntaa.
  • Punajuuressa on myös sinkkiä, jota iho tarvitsee sinkkiä toipuakseen vaurioista ja pysyäkseen hyvinvoivana.

Punajuuren makean maun muodostaa sakkaroosi eli sokeri. Vaikka punajuuressa on luontaisesti sokeria, on siinä myös verensokeria tasaavia ominaisuuksia.

Sen sisältämät kuidut ovat pääosin vesiliukoisia. Vesiliukoinen kuitu geeliytyy suolistossa ja hidastaa glukoosin imeytymistä verensokerin nousua hidastaen. Punajuuressa on myös paljon hevosen ruuansulatusta tukevaa kuitua (12%).

Voidaan yhdistää myös muuhun kaviokuumeherkälle hevoselle sopivaan ruokavalioon sekä erilaisista iho-ongelmista kärsiville hevosille.

Moni urheilija käyttää punajuurta, sillä sen on todettu parantavan kehon kestävyyttä  urheilusuoritusten aikana. Punajuuren mehu sisältää nitraattia, jonka vaikutuksesta hapen kuluminen vedestä voi vähentyä ja näin ­liikunta on vähemmän kuluttavaa kuin muuten.

Punaisen väriaineen uskotaan vaikuttavan mielialaa kohentavasti ja punajuuren tryptofaanin antavan hyvää oloa. Punajuurella uskotaan olevan  hevosta vahvistava ja puhdistava vaikutus. Punajuuri voi myös syventää tumman / punaisen hevosen väriä.

Annostus:

Hevonen 500 kg: 0,5 -1 dl /pvä.

2 Tuotteet

8 muuta tuotetta samassa kategoriassa: