Kondroitiini on yksi tunnetuimmista nivelille merkityksellisistä ravintoaineista. Se osallistuu nivelpintojen uudistamiseen ja ylläpitoon ja on siitä syystä tarpeellinen erityisesti raskaassa treenissä tai kilpailukäytössä oleville hevosille.

Kondroitiinisulfaatti on erityisen tärkeä ainesosa nivelnesteiden voiteluaineena ja samalla se tukee rustojen hyvinvointia ja kestävyyttä.

 

Kondroitiinin määrä vähenee elimistössä ikääntymisen myötä ja harjoitustason sekä kuormituksen noustessa urheiluhevosilla elimistö ei itse pysty tuottamaan tarpeeksi tätä nivelille oleellisen tärkeää ravintoainetta.

 

  • Kondroitiinisulfaattia esiintyy kaikkien selkärankaisten sidekudoksessa ja solukalvoissa ja se on tärkeä osa muun muassa ruston ydinproteiinia.
  • Kondroitiinisulfaatti on nivelen joustavuutta, elastisuutta ja paineenkestoa ylläpitävä ravinne , joka stimuloi tehokkaasti rustokudoksen aineenvaihduntaa ja estää rustokudoksen hajoamista.

 

Sopii erityisen hyvin kovassa rasituksessa oleville, ikääntyville tai hevosille ja koirille, joiden nivelet tarvitsevat tukea ja kuntoutusta.

 

Kondroitiinia voi lisätä hevosen ruokavalioon päivitääin nivelten toimintakyvyn turvaamiseksi.

 

Suositellaan vähintään kolmen kuukauden käyttöä. Iäkkäillä hevosilla päivittäiseen jatkuvaan käyttöön tarpeen mukaan ja urheiluhevosilla vähintään kuormituksen noustessa sekä kovan rasituskauden aikana.

Annostus:

hevonen 500 kg:

15 g/ pvä.

1 rkl = 12 g.

Koirat:

< 3 kg  1/4 tl / pvä
3 - 5 kg  1/2 tl / pvä
5 - 15 kg  1 tl / pvä
15 - 30 kg  1,5 tl / pvä
30 - 45 kg  2 tl / pvä
45- 60 kg  2,5 tl / pvä

 

 

Koostumus: Kondroitiinisulfaatti, josta 90 % kondroitiinia 130 000 mg/ kg.

9 Tuotteet

16 muuta tuotetta samassa kategoriassa: